Feelgood fra første maske!

Hele strikkehistorien startet da vi delte kontor og lunsjbord mens vi jobbet hver for oss i hvert vårt lille firma. Charlotte er arkitekt, Anna grafisk designer og Tove fotograf. Lunsjene var trivelige og ideene mange, så vi bestemte oss likegodt for finne på noe i felleskap.

 

At det ble akkurat A Knit Story var muligens litt tilfeldig- eller kanskje ikke? At vårt felles prosjekt måtte inneholde mye design og kreativitet var imidlertid helt klart. Kvalitet, varige verdier, etisk handel og bærekraftig produksjon måtte være grunnpilarene. Vi drømte om dager fylt med skaperglede og spennende utfordringer som kunne deles med andre.

Men tilbake til starten og tilfeldighetene. Tove hadde akkurat besøkt fadderbarnet sitt i SOS barnebyer i Peru og funnet et fantastisk mykt babyalpakkagarn som skapte ellevill jubel på kontoret. Alle hadde vi strikket mye i ungdoms og studietiden da forrige strikkebølge skylte over landet. Så strikke, det både likte og kunne vi!

A Knit Story was born (akkurat da tenkte vi ikke på at vi også måtte kunne skrive nøyaktige strikkeoppskrifter og prøvestrikke alle størrelser – og det var sikkert like greit:).

Vi ville spre strikkelyst, dele skaperglede og gi mestringsfølelse til strikkere over hele verden! Og det med verdens mykeste og beste babyalpakkaull. Det skulle være enkelt, med alt du trenger ferdig i en strikkepakke. Det skulle være kvalitet i alle ledd og alle ville være lykkelige.

For å sikre kvaliteten valgte vi en stor og anerkjent garnprodusent i Peru og ba om det aller beste alpakkagarnet de hadde. Det fikk vi og i tillegg utviklet produsenten et helt nytt børstet babyalpakkagarn til oss så vi fikk akkurat det supermyke lette garnet vi drømte om.

Vi gikk glade og fornøyde i gang med å designe gensere, jakker og tilbehør. Og med Pippi Langstrømpes gullkorn :” Det har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg helt sikkert” med store bokstaver på veggen, lærte vi oss å skrive forståelige oppskrifter.

Så kom vi på alle våre venninner som av en eller annen ganske uforståelig grunn ikke strikker, og som synes den nystrikkede genseren din er helt fantastisk lekker. Kanskje A Knit Story skulle tilby noe for dem som ikke strikker selv også? Da ville vel enda flere bli veldig lykkelige?

Vi dro til Peru og fant en fantastisk liten kvinnebedrift som ville strikke for oss.

De strikker det meste for hånd, men bruker av og til enkle manuelle maskiner og monterer for hånd. Det er like spennende hver gang vi åpner kassene med nye myke strikkeplagg. Ingen blir helt like – men de aller, aller fleste blir heldigvis veldig fine. Vi har besøkt alle strikkerne våre og vet at de er glade for jobbene sine og at de har gode arbeidsforhold.

Fadderbarnet til Tove, Wildor, er nå en voksen mann med egen familie. Han er stolt over å ha ansvar for pelstilbehøret vårt som er, alpakkadusker, alpakkabamser og tøfler. Wildor er veldig glad for ekstrainntektene det gir familien.
All alpakkapelsen vi bruker kommer fra dyr som dør en naturlig død. De lever fritt høyt oppe i Andesfjellene og gir livsgrunnlag til mange små fattige bønder.

Vi har også valgt å støtte indianerjenta Amadys, slik at hun som første jente i landsbyen sin kan studere økonomi. Drømmen hennes er å få en utdannelse så hun kan hjelpe sitt folk med å bli hørt av myndighetene i Lima og å tjene penger til å sikre land-områder de kan bo og leve av i fremtiden. Vi i A KNIT STORY har vært med på å realisere denne drømmen ved å betale utdannelsen.

Det skal innrømmes at vi av og til har tenkt at Pippi nok var i overkant optimistisk. For det er utrolig mye som må læres veldig fort for å få en ny bedrift til å bli en trygg og god arbeidsplass. Og det er alltid mye vi både kan og burde bli bedre på. Men heldigvis er de aller fleste arbeidsdagene akkurat så morsomme og spennende som vi drømte om.

Når fornøyde kunder forteller oss at de bare elsker A Knit Story genseren de nettopp har strikket ferdig- ja da jobber vi lykkelig videre med å spre vårt glade budskap:

Feelgood fra første maske!

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Få informasjon om nye produkter, inspirasjon, tips og triks...