Publisert

Oppbevaring av strikkeplagg – for dem som driver med det

Når det blir mildt i været er det noen folk som velger å rydde bort strikkeplaggene sine. (Rare greier.) Noen av dem finner plaggene sine fulle av hull når de pakker dem ut igjen på høsten. Det er utrolig irriterende! Nå skal du få noen råd for oppbevaring av strikkeplaggene dine.

  • Først av alt må plaggene være rene og tørre når du skal legge dem bort. Skadedyr som tekstilbiller og møll legger gjerne eggene sine i møkkete flekker, så larvene har rikelig med føde når de er klekket.
  • Det kan være lurt å pakke plaggene inn i tette papirposer, stoffposer eller pappkasser. Du bør helst unngå plast. Der kan det nemlig oppstå kondens ved temperaturendringer, som igjen kan føre til jordslag på plaggene dine.
  • Møllen er en type som ikke liker å bli forstyrret. Om du flytter litt rundt på plaggene, eller rister dem innimellom vil eggene trille av, og du slapp med skrekken.
  • Noen sverger også til sedertre eller lavendel sammen med plaggene. Møllen skal visstnok ikke være så glad i lukten. Men det er vi! Vi vet ikke om det er bevist at det funker, men litt deilig lukt i klærne skader vel ingen.

Vi bruker strikkeplaggene våre året rundt. Utsetter dem for lys, vind og vær. Det er også en måte og holde skadedyrene unna på.