Publisert

Bygge Team – for deg som vil opp i systemet

Alle som vil, kan bygge team. Når du går fra å være en vanlig strikkekonsulent, til å bygge team, begynner du som teamleder. Er du ivrig, kan du jobbe deg videre opp i systemet. 

Her er gradene i stigende rekkefølge:

Strikkekonsulent, teamledere, distriktsleder, regionleder.

Dette er en innføring i hva de forskjellige gradene innebærer av aktivitet, omsetning, rekruttering, rabatter og eventuelt provisjon.

Forklaring på ord vi bruker når vi snakker om teambygging:

  • En salgsperiode = en kalendermåned
  •  Aktiv strikkekonsulent = eget salg på minimum 5000kr i en av to påfølgende salgsperioder. Eksempel: Har du tjent 3000kr første salgsperioden, får du ny sjanse neste salgsperiode. Men du starter da på null igjen, og må tjene minimum 5000kr for å bli definert som aktiv strikkekonsulent.
  •  1.linje = Strikkekonsulentene som du er teamleder for, og som er direkte under deg.
  •  2.linje = Dine strikkekonsulenter kan også bli teamledere. 2. linje er dine strikkekonsulenter som har blitt teamledere og deres strikkekonsulenter.
  • 3.linje = Som regionleder har du også distriktsledere med deres team under deg. Disse utgjør 3.linje.

Strikkekonsulent

Alle som starter hos oss, starter som strikkekonsulent. Du kjøper startpakke for å komme i gang med å holde strikkeparties. Les om startpakkene her .
Som strikkekonsulent får du 25% rabatt. Rabatten trekkes fra veil. ut pris, og de 25% er din fortjeneste når du selger videre til kunder.
Det er ingen aktivitetskrav for å være strikkekonsulent.

Opprykk til teamleder: Eget salg 10 000kr per salgsperiode + rekruttering av en aktiv strikkekonsulent.

Teamleder

Som teamleder oppnår du 30% rabatt når du handler hos oss. Vi trekker fra rabatten ved kjøp.
Du får 5% provisjon på det strikkekonsulentene i teamet ditt 1. linje (altså strikkekonsulentene du har rekruttert)
Du får 2% provisjon på teamledere og deres team i 2. linje (De i ditt team som igjen har startet sine egne team)
Provisjonen utbetales som rabatt på kjøp.

Aktivitetskrav:

Eget salg på minimum 5000kr i en av to påfølgende salgsperioder. Teamet omsetter for 20 000 i en av to påfølgende salgsperioder. Rekruttere 3 nye strikkekonsulenter i løpet av 2 salgsperioder.
Som teamleder har du ansvar for rekruttering, opplæring og oppfølging av nye konsulenter til eget team. Det er viktig at du bygger teamfølelse, motiverer og inspirerer. Du må holde samlinger for ditt team minst en gang i måneden. Strikkekonsulentene i ditt team skal alltid ta kontakt med sin teamleder før de henvender seg videre oppover i organisasjonen.

Opprykk til distriktsleder: Omsetning team: 30 000kr i løpet av en salgsperiode + 2 teamledere i teamet. Nå må du også kontakte hovedkontoret, for du må signere ny avtale.

Distriktsleder

Som distriktsleder oppnår du en 32% rabatt.
Du får 7% provisjon på innkjøp utført av strikkekonsulenter (1.linje), og 2% provisjon på innkjøp utført av teamleder og deres team (2.linje). Rabatten trekkes fra veil. ut pris i forbindelse med kjøp. Provisjon utbetales 1 gang per måned.

Aktivitetskrav:

Egen omsetning: 5000kr i en av to påfølgende salgsperioder.
Omsetning team: 30 000kr i en av to påfølgende salgsperioder og 3 aktive teamledere.
Som distriktsleder har du ansvar for rekruttering, opplæring og oppfølging av nye konsulenter og teamledere til eget team. Det er viktig at du bygger teamfølelse, motiverer og inspirerer. Holde samlinger for eget distrikt minst en gang i måneden. Strikkekonsulentene og teamlederne i ditt team skal alltid ta kontakt med sin distriktsleder før de henvender seg videre oppover i organisasjonen.

Opprykk til regionleder: Omsetning team: 150 000 i en salgsperiode + 2 distriktsledere i teamet.

Regionleder

Som regionleder oppnår du 34% nivårabatt. Du får 9% provisjon på innkjøp utført av strikkekonsulenter (1.linje), 4% provisjon på innkjøp utført av teamledere og deres team (2.linje), og 2% provisjon på innkjøp av distriktsledere og deres team (3.linje). Rabatten trekkes fra veil. ut pris i forbindelse med kjøp. Provisjonen utbetales x 1 pr mnd.

Aktivitetskrav:

Omsetning team: 150 000kr i en av 6 påfølgende salgsperioder + 3 aktive distriktsledere i teamet. Som distriktsleder har du ansvar for rekruttering, opplæring og oppfølging av nye konsulenter og teamledere og distriktsledere til eget team. Det er viktig at du bygger teamfølelse, motiverer og inspirerer.
Holde samlinger for egen region minst en gang per mnd.
Strikkekonsulentene, teamledere og distriktslederne i ditt team skal alltid ta kontakt med sin regionleder før de henvender seg videre oppover i organisasjonen.