Nyttig å vite

 

Publisert

La hobbyen din bli drømmejobben din!

Homesale, homeparties, hjemmesalg, direktesalg. Kjært barn har mange navn, men strikkeparty-navnet er vi alene om. Vi i A Knit Story bygger nemlig opp Norges første homesale-baserte strikkebedrift.

Glem sminke, plastbokser, kosttilskudd og kremer. Strikkeparty er som skapt for homeparty. Strikkere er sosiale, de vil alltid ha behov for nye prosjekter og utfordringer, og det er en klar fordel å kunne se og kjenne på de forskjellige gode garnkvalitetene.

Vil du være strikke-konsulent for oss er vårt eneste krav at du må være lidenskapelig opptatt av strikking. Hvor aktiv du vil være, bestemmer du selv. Du kan ha det som en hyggelig bi-inntekt, eller du kan engasjere deg, og gjøre det til din egen fulltidsjobb.

Er dette noe som passer for deg, vil vi gjerne ha deg med i teamet vårt.

Fortsett å lese La hobbyen din bli drømmejobben din!

Publisert

Bli med i teamet!

 

Hvis du får problemer med skjemaet over, bruk det nedenfor i stedet:

 

 

 

 

 

Publisert

Historien om strikkenettene våre

Våre strikkenett er ikke så spesielle fordi de bærer historier om liv og menneskeskjebner med seg. Det som er spesielt er at vi som selger strikkenettene KAN historien. Vil du høre den?

Strikkenettene blir produsert i en liten familiebedriften nord i Mongolia. Der er arbeidsledigheten høy og levestandarden lav. Firmaet består av mor, far og datter.

De startet i det små med å lage enkle trykk på kort, hjemme i egen stue. De har vokst seg større. Ut av stua og inn i et leid kjellerlokale med egen sømavdeling. Nå har de spesialisert seg på trykk og tekstiler. Ofte må de leie inn mer arbeidskraft for å få jobben unna.

For tre år siden fikk datteren ei nydelig liten jente. Jenta fikk en skade under fødselen pga. svikt på sykehuset. Det medførte at hun har lammelser i kroppen og vansker med å uttrykke seg. Produksjonen av strikkenett har gitt familien inntekt og mulighet til å gi jenta den behandlingen hun trenger med fysioterapi og utredning.

Flere lokale firmaer har nå fått øynene opp for dem, og de får også lokale oppdrag. Tilsammen gjør alt dette til at de nå greier å forsørge sin lille familie, og fortsetter det, kan flere få mulighet til å forsørge egne familier med egne utfordringer og skjebner.

Publisert

La hobbyen din bli drømmejobben din

A Knit Story starter et nytt kapittel i historien, med å bygge opp landets første hjemmesalg-baserte strikkebedrift. Vil du bli med oss på eventyret?

Vi kan ikke tenke oss noe som passer bedre for direktesalg enn strikkepakker og garn.

Det er jo så sosialt å strikke. De fleste liker å ha tid til å kjenne på det myke garnet, og til å velge modell og farger i ro og mak. Vi tror også stadig flere er opptatt av god kvalitet, bærekraftig produksjon og setter pris på selgere som vet hvor garnet kommer fra.

Vi vet hvor garnet vårt kommer fra, og vi gleder oss til å fortelle deg mer om A Knit Story og alle de gode historiene til menneskene som produserer for oss.

For å lykkes med drømmen vår må vi bygge verdens beste team av flinke, glade strikkere. Vi håper virkelig du vil bli med oss på den spennende oppstarten. Siden dette også er nytt for oss, får du mulighet til å være med å forme konseptet underveis.

Men vi har en plan og den er som følger:

Hvordan gjør vi det?

De fleste kjenner til Tupperware og deres homepartys; Gode produkter og flinke selvstendige konsulenter som selger produktene hjemme hos seg selv, eller på et homeparty hos en vertinne. Siden denne formen for direktesalg er velprøvd og velfungerende så satser vi på et liknende opplegg:

Du holder strikkeselskaper og/eller besøker strikkeklubber og selger strikkepakker og garn/tilbehør som du kjøper til redusert pris av oss.

Du får et eget område hvor du får operere, uten konkurranse fra andre strikkekonsulenter.

Rabatten du får av oss er din fortjeneste.

Som medlem av A Knit Story -teamet er du ikke ansatt hos oss, men jobber som selvstendig strikkekonsulent.

 

Hva trenger jeg?

Vi lager en kolleksjonsbag med alt du trenger for å komme i gang.

 

Dette er den eneste investeringen du må gjøre.

 

Hva får jeg?

Du får mulighet til å gjøre hobbyen din til drømmejobben din.

Du får fleksibel arbeidstid og bestemmer selv hvor mye du vil jobbe.

Du blir en del av A Knit Story teamet som vil støtte og inspirere hverandre.

Du  får tilgang på nye kolleksjoner før alle andre og  du kan kjøpe dem til sterkt reduserte priser.

Nye kolleksjoner blir tilgjengelige eksklusivt for A Knit Story -teamets  kunder i 2mnd.

Vi samarbeider med NRK og har lisens på årets julekalender, som er Julekongen. Du får selge hele Julekongen kolleksjonen i tillegg til Fantorangen og Perla som vi også har lisens på.

Du får god hjelp av en teamleder nå i oppstarten.

Og vi skal finne på mye morsomt etterhvert, samlinger, kurs og turer- for vi synes det er kjempeviktig å ha det moro på jobb.

Når starter vi opp?

Vi er i gang allerede, men har fremdeles ledige områder. Her kan du se hvor vi har konsulenter nå.

Har du spørsmål?

Send oss en mail eller ring oss på telefon: 909 23 147, helst kl 10-15 på hverdager.

Om det er vanskelig, send en melding så ringer vi deg opp igjen på kveldstid.

 

Blir du med?

Fyll ut skjema under, så ringer vi deg for en uforpliktende prat.

 

Publisert

Fettflekk på ull

Uansett hvor god den maten du spiste var, så ser ikke fettflekken på genseren noe som helst delikat ut. Den vil man helst ha fullstendig vekk.

Et knep da kan være å ta Zalo direkte på flekken. La den virke i cirka 15 minutter. Etterpå må du skylle godt slik at du får fjernet Zalo-en helt. Og er det kun den ene flekken, trenger ikke genseren noen runde i vaskemaskinen.

Vi har jo lært oss nå at ull ikke skal vaskes så ofte. Ull gjør vaskejobben selv, du trenger bare henge den ut til lufting nå og da. Det er når det dukker opp flekker, du må trå til. Heldigvis trenger du bare ta flekken, ikke hele genseren.

Lykke til, dette ordner seg.

Publisert

Har du krympet et plagg?

Har du krympet ulltøy? Denne er beklageligvis kjapp å skrive.

Ull som har krympet er ikke mye å gjøre med. Du kan forsøke å strekke det med jevne, bestemte bevegelser til du føler du har fått rett passform.

Funker ikke det, er vår sterkeste anbefalning at du gir bort plagget til en lykkelig liten tass. En skikkelig god gjerning, som blir satt stor pris på.

Du selv må nok bare finne frem strikkepinnene igjen. Og om det er noen trøst, så er du ikke det første mennesket på jord som har gått på den smellen. Du har vår største medfølelse.

Publisert

Når en tråd blir dradd ut.

Alle har vi vel opplevd å hekte seg fast i noe (spiker/smykke/ katt) så tråden på favorittgenseren har blitt dradd ut. Det gjør at plagget snurper seg og ser rart ut.

Det er kjempeirriterende.

Knepet er å holde hodet kaldt, forsiktig dra litt i plagget rundt området hvor tråden er dradd ut. Da vil som oftest maskene rette seg opp igjen, og tråden gli tilbake dit den skal være. Vær veldig forsiktig med at tråden ikke ryker, for da har problemet ditt med ett blitt litt større.

Om det fremdeles skulle stikke litt tråd ut, trer du den inn på en nål og stikker inn på baksiden av plagget. Du lar den bare henge løst der, for som jeg sa, ryker tråden har du straks et større problem.

Lykke til!

Publisert

Bærekraftige farger

Høres ikke det merkelig ut? Les videre, så forklarer vi deg hva vi mener med det. Og hvorfor det er så viktig for oss.

I vår bransje er farger veldig viktig. For mange er det viktig å bytte ut farger til hver sesong, for at de skal matche trendfargene og, la oss være helt ærlige med hverandre, for at man stadig skal holde kjøpsmaskineriet igang.

Vi har valgt og angripe det litt annerledes. Vi mener at denne hyppige fargeutbyttingen, fører til en mer bruk og kast-mentalitet. Den heier ikke vi på. Vi vil at de fargene vi velger, skal kunne holde seg. Plaggene du får ut av vårt garn er av så høy kvalitet at de kan vare i flere generasjoner, og det er det vi vil. Da kan vi ikke ha en farge som vi ikke kan stå for om en måned.

Derfor har vi en palett med faste farger år etter år. En gang i skuddåret gjør vi noen forandringer, men det er det ikke trender som styrer. Det er erfaring og etterspørsel over tid. Vi kan ikke være helt fastlåst heller.

Og siden vi nå først snakker om farger, kan vi jo nevne at alt garnet vårt er fri for giftige fargestoffer. Og alpakken vi bruker ikke trenger forurensende og energikrevende innfarving i så stor grad, fordi alpakkaen har så mange fargevariasjoner i seg selv.

Det trenger ikke være så vanskelig å velge bærekraftig.

Publisert

Heia Marte Hals

Heier vi på Marte? Ja, det gjør vi!

Vi har laget gratis strikkeoppskrift til hals i vinnerserien. Den som vi har med skiskytter Marte Olsbu. Oppskriften er gratis, så ditt Marte Olsbu-engasjement skal ikke gå hardt utover finansene.  Det er ment som en hyggelig gest til fans og entusiaster. Og jeg skal love deg at vi har dem selv også! Dette er et obligatorisk plagg til dem som tropper opp og ser skiskyting live, eller heier foran skjermen. Her skal det heies!

Vi strikker vinnerserien i baby alpakka eller i økologisk ull. Du må gjerne kjøpe garn hos oss. Baby alpakka finner du her og økologsik ull finner du her.

Vi har laget oppskriften i vinnerserie-stil, så har du en vinnergenser, et vinnerskjørt eller en vinnerkofte, så trenger ikke du bekymre deg en centimeter for at det ikke skal matche.

Last oppskriften ned her:Heia Marte Hals

Publisert

Heia Marte Lue med strikket tekst

Heier vi på Marte? Ja, det gjør vi!

Lysblå lue med påskriften :"Heuia Marte" i koksgrått mot hvit bakgrunn.

Vi har laget gratis strikkeoppskrift til lue med strikket tekst, i vinnerserien. Den som vi har med skiskytter Marte Olsbu. Oppskriften er gratis, så ditt Marte Olsbu-engasjement skal ikke gå hardt utover finansene.  Det er ment som en hyggelig gest til fans og entusiaster. Og jeg skal love deg at vi har dem selv også! Dette er et obligatorisk plagg til dem som tropper opp og ser skiskyting live, eller heier foran skjermen. Her skal det heies!

Vi strikker vinnerserien i baby alpakka eller i økologisk ull. Du må gjerne kjøpe garn hos oss. Baby alpakka finner du her og økologsik ull finner du her.

Vi har laget oppskriften i vinnerserie-stil, så har du en vinnergenser, et vinnerskjørt eller en vinnerkofte, så trenger ikke du bekymre deg en centimeter for at det ikke skal matche.

Last oppskriften ned her: Heia Marte Lue-strikket tekst